Skip to main content

Sfeervol verlichte straten door lampionoptocht

Een oude traditie brengt het nieuwe bestuur van Oranjevereniging Prinses Juliana terug: de lampionoptocht door Oud-Beijerland. Dit is tevens ook het eerste evenement dat we in 2024 organiseren. De dag is niet voor niets gekozen. Prinses Beatrix wordt die dag 86 jaar. Iedereen – jong en oud – kan op woensdag 31 januari aan de lampionoptocht gratis deelnemen.

De Oranjevereniging hoopt dat veel inwoners uit Oud-Beijerland meelopen tijdens de lampionoptocht. Op de laatste dag van januari verzamelen we vanaf 18.15 uur naast het Oude Raadhuis aan de Oost-Voorstraat. Om 18.30 uur wandelen we samen onder muzikale begeleiding, en met hopelijk heel veel (zelfgemaakte) lampionnen en lichtjes, door Oud-Beijerland.

De route is als volgt: Oost-Voorstraat, Adm. De Ruijterstraat, Witte de Withstraat, M.H. Trompstraat, Karel Doormanstraat, Nobelstraat, Beneden Molendijk en via de Kop van de Vliet weer naar de Oost-Voorstraat. Kijk voor meer informatie in de agenda.

(Zelfgemaakte) lampionnen en lichtjes
Het bestuur kijkt er naar uit om met elkaar de straten van Oud-Beijerland sfeervol te verlichten. Dit kan met een lampion, maar ook met een lichtje op batterij. Heb je die niet, dan kun je die bij de Oranjevereniging kopen. Wees er wel snel bij, want OP=OP. Je kunt je bestelling doen via het contactformulier of stuur een PB via Facebook of Instagram.

Natuurlijk kun je ook zelf een lampion of lichtje maken. Op onze Pinterestpagina hebben we een aantal tips en ideeën staan. Let op: fakkels en kaarsen zijn in verband met de veiligheid niet toegestaan.