Skip to main content

Het bestuur

Het bestuur van Oranjevereniging Prinses Juliana, bestaat sinds augustus 2023 uit 6 enthousiaste inwoners uit Oud-Beijerland. Samen met een aantal leden die in verschillende werkgroepen zitten, doen zij hun uiterste beste om evenementen te organiseren waarin elkaar ontmoeten, vieren (en feesten), herinneringen levend houden en herdenken centraal staan.

Het bestuur

De bestuursleden stellen zich graag aan je voor:

Het bestuur

Dimitri Verschoor

Voorzitter

Over Dimitri
Ik ben een 45-jarige ‘Beijerlander’ die zijn jeugdherinneringen koestert aan de Croonenburgh. Vanuit mijn slaapkamer had ik uitzicht op de plek waar eens de C1000 stond. Tegenwoordig woon ik in de Zoomwijck, samen met mijn vrouw Merel, onze 3 kinderen en labrador Spetter.
Oud-Beijerland heeft mijn hart verwarmd met talloze onvergetelijke activiteiten door de jaren heen. Ik kijk er naar uit om samen met de (bestuurs)leden van de Oranjevereniging, de gemeente Hoeksche Waard, (horeca)ondernemers en andere verenigingen, nieuwe, memorabele evenementen te organiseren. Ik hoop dat mijn kinderen, over een jaar of 20, met dezelfde weemoed en glimlach terugdenken aan dat geweldige ‘Beijerland’, zoals ik dat nu doe.

Waarom ben je in de Oranjevereniging gegaan?
Ik voel een diepe verbondenheid met ons dorp. De festiviteiten rond Koningsdag zijn heel belangrijk voor de levendigheid van Oud-Beijerland. Een moment waarop wij gezamenlijk onze trots uiten. Het samenbindende karakter van het Huis van Oranje is niet alleen inspirerend, maar ook van onschatbare waarde voor alle Nederlanders. Het versterkt onze eenheid en saamhorigheid. Daarnaast is de Oranjevereniging verantwoordelijk voor de organisatie van de Nationale Herdenking op 4 mei. Het herdenken en eren van hen die voor onze vrijheid hebben gestreden vind ik belangrijk. Daarnaast is de Oranjevereniging ook actief met activiteiten tijdens de nationale bevrijdingsdag. Daarom heb ik me bij de Oranjevereniging aangesloten. Ik wil bijdragen aan deze prachtige en betekenisvolle tradities.

Het bestuur

Marcel Rehaen

Penningmeester

Over Marcel
Ik ben 41 jaar en woon sinds 1988 in Oud-Beijerland. Samen met mijn vrouw Annelies woon ik in de Spuioeverwijk. Momenteel ben ik met veel plezier werkzaam als financial controller bij een projectontwikkelaar voor duurzame energie. Ik ben echt een gezelligheidsmens en ik kan erg genieten van een hapje en drankje met vrienden en familie. Ter ontspanning kijk ik graag films en series.

Waarom ben je in de Oranjevereniging gegaan?
Al sinds ik in Oud-Beijerland woon geniet ik elk jaar van de activiteiten van de Oranjevereniging. Als kind kwam ik al graag op de kermis. En nu als volwassene geniet ik nog steeds van de gezelligheid op het dorp.
In 2022 ervaarde ik hoe saai Koningsdag was zonder activiteiten op het dorp. Ik heb contact gezocht met de Oranjevereniging om te kijken of ik iets kon betekenen. Er werd nog gezocht naar een penningmeester, en ik kan daar zeker iets in betekenen. Deze functie wil ik graag de komende jaren met veel plezier uitoefenen.

Diana ‘t Jong

Secretaris (en ledenadministratie)

Over Diana
Mijn naam is Diana ’t Jong en sinds kort mag ik onderdeel uitmaken van het bestuur van de Oranjevereniging Prinses Juliana in Oud-Beijerland. Ik kom oorspronkelijk uit Puttershoek maar woon en werk sinds 2000 in Oud-Beijerland. Samen met mijn man hebben wij een dochter van 19 jaar en een zoon van 15 jaar.
Ik hoop dat ik met mijn ervaring uit mijn werk als assistent manager bij Fitness Paradise evenals de ervaringen vanuit mijn vrijwilligerswerk op het wedstrijd secretariaat bij een manege, mijn steentje bij kan dragen aan het bestuur.

Waarom ben je in de Oranjevereniging gegaan?
Een dorp als Oud-Beijerland kan en mag niet zonder Oranjevereniging. Tijdens Koningsdag 2022 werd maar al te duidelijk dat er mensen op moesten staan om de vereniging in stand te houden. Al eerder speelde bij mij de gedachte om actief deel te gaan nemen aan de vereniging. Toen op 27 april bleek dat er niemand was opgestaan, zat er maar één ding op. Diezelfde dag nog heb ik mij aangemeld. Ik sta achter oranje en achter ons Koningshuis. Samen met mijn medebestuursleden hoop ik deze mooie Oranjevereniging de komende jaren voort te zetten. 

Conno van der Heiden

Algemeen bestuurslid (facilitair en sponsoring)

Over Conno
In 1966 ben ik in Klaaswaal geboren en in 1992 getrouwd met Nicoline. Samen hebben wij 3 dochters, 3 schoonzoons en 1 kleinzoon. 3 jaar geleden zijn wij in Oud- Beijerland komen wonen, nadat wij 28 jaar met veel plezier in Piershil hadden gewoond. In het dagelijks leven ben zelfstandig ondernemer en houd ik mij bezig met inspecties van elektrotechnische installaties. In de avonduren geef ik les op het mbo. Vanaf 2000 tot en met 2019 heb ik met veel plezier in de Oranjevereniging van Piershil gezeten. De ervaringen die ik daar heb opgedaan ga ik delen, zodat we mooie activiteiten kunnen bieden.

Waarom ben je in de Oranjevereniging gegaan?
Ik vind het heel belangrijk om betrokken te zijn en een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. De Oranjevereniging is mij dan ook op het lijf geschreven. Van huis uit zijn wij Oranjegezind opgegroeid en dragen wij het Koningshuis een warm hart toe. Naast Koningsdag vinden wij ook de vieringen van 4 en 5 mei van belang. Dagelijks worden wij er aan herinnerd dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Na enkele sabbatical jaren begon het toch weer te kriebelen en heb ik mij aangemeld bij Oranjevereniging Prinses Juliana. Samen met dit enthousiaste team wil ik voor jou de komende jaren iets gaan betekenen.

Mellanie Burger

Algemeen bestuurslid (communicatie)

Over Mellanie
Al mijn hele leven, inmiddels 37 jaar, woon ik in Oud-Beijerland. En ik zou hier ook nooit meer weg willen. Samen met mijn man Wouter en 2 dochters van 3 en 7 wonen we hier heel fijn. Ik werk als senior communicatieadviseur bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond in Rotterdam. In mijn werk ben ik verantwoordelijk voor de communicatie naar ouders, kinderen en jongeren, en naar onze samenwerkingspartners. Ook heb ik binnen mijn werk veel ervaring opgedaan met het organiseren van evenementen. Maar misschien kennen mensen me wel uit het zwembad, waar ik jaren heb gewerkt. De Oranjevereniging is niet de enige vereniging waar ik lid van ben. Ook ben ik al meer dan 20 jaar lid van EHBO-vereniging Oud-Beijerland.

Waarom ben je in de Oranjevereniging gegaan?
Als klein meisje heb ik mooie herinneringen aan de activiteiten die de Oranjevereniging organiseerde. Op Koningsdag deed ik altijd mee aan de kinderoptocht. Samen met mijn ouders versierden we mijn fiets. Zo leuk om te doen! Ook de lampionnenoptocht was altijd een hoogtepunt. De samenhorigheid, muziek en fakkels (die destijds nog mochten), maakten altijd indruk op me. Nu ik zelf kinderen heb, gun ik mijn meiden, én alle andere kinderen en jongeren uit Oud-Beijerland, ook zulke mooie herinneringen. En dat kan alleen als de Oranjevereniging blijft bestaan. Ik heb zin om de komende jaren aan de slag te gaan en voor jong en oud.

Cobi Crucq

Algemeen bestuurslid

Over Cobi
Sinds 1974 ben ik getrouwd met Hugo en samen hebben we 4 kinderen en inmiddels 6 kleinkinderen. In mijn arbeidzame leven was ik (directie)-secretaresse, onder andere vele jaren van het college van burgemeester en wethouders in Oud-Beijerland. Ik ben geboren in Zeeland en via een paar omwegen wonen we nu al ruim 40 jaar met veel plezier in Oud-Beijerland. Sinds 2001 zit ik in het bestuur van de Oranjevereniging, altijd als penningmeester en verantwoordelijk voor de ledenadministratie; sinds 2015 eveneens voorzitter en sinds 2017 ook secretaris. Daarnaast zorgde ik voor de communicatie, publiciteit en organiseerde ik vele activiteiten.

Waarom ben je in de Oranjevereniging gegaan?
Ik werd gevraagd in het bestuur te komen. Ik vind het leuk om iets te organiseren en te regelen waar andere mensen plezier aan beleven, maar er moet ook wel wat uitdaging in zitten. Als die er niet is, dan zoek ik die zelf wel op. Die ruimte was en is er volop bij de Oranjevereniging en het is altijd mooi om iets voor de gemeenschap te doen. Daarnaast vind ik het vooral belangrijk om stil te staan bij de hoogtepunten van ons Koningshuis en om die te vieren, en soms om daar respectvol bij stil te staan. Het Koningshuis moeten we koesteren want het is de beste accountmanager van Nederland. De herdenking op 4 mei, die de Oranjevereniging ook organiseert, is zo mogelijk nog belangrijker.