Skip to main content

Koningsdag

Zaterdag 27 april 2024 is het weer Koningsdag! Kom naar het centrum van Oud-Beijerland om elkaar te ontmoeten, tradities in ere te houden en te vieren. Samen maken we er, als één grote Oranjefamilie, een mooi feest van!

Koningsdag in Oud-Beijerland is een dagje uit voor jong en oud. Samen vieren we dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Er is van alles te doen. De meeste activiteiten zijn gratis. Voor een aantal vragen we een kleine bijdrage.

Nieuwsgierig naar het Oranjeprogramma?
Je vind het gehele programma in ons Oranjeboekje. Ook op onze sociale media maken we bekend wat er allemaal te doen is!

Informatie
 • Zaterdag 27 april 2024

 • 9.45 uur tot 17.00 uur

 • Centrum Oud-Beijerland
  West-Voorstraat
  Oost-Voorstraat
  Molendijk
  Oostdijk
  Molenplein
  Havendam

 • Gratis en betaald

 • Tijdens dit evenement worden foto’s en video’s gemaakt. 
  Deelname is op eigen risico. De Oranjevereniging is niet aansprakelijk voor schade en diefstal tijdens het evenement.

Help je ook mee?

Kom en help mee met de feestelijke activiteiten van onze Oranjevereniging! Samen maken we er een onvergetelijke dag van voor iedereen.

Help je ook mee?

Kom en help mee met de feestelijke activiteiten van onze Oranjevereniging! Samen maken we er een onvergetelijke dag van voor iedereen.

Van Koninginnedag naar Koningsdag

Voor Koningsdag vierden we altijd Koninginnedag, ter ere van de koningin. Op 31 augustus 1885 werd de eerste prinsessedag gevierd, toen Prinses Wilhelmina 5 jaar werd. De traditie bleef bestaan toen Wilhelmina koningin werd. Vanaf 1891 werd de eerste echte Koninginnedag gevierd. In 1948 volgde Koningin Juliana haar moeder op. Ze vierde een jaar later Koninginnedag – net als haar moeder – op haar eigen verjaardag: 30 april. Beatrix besloot uit respect, Koninginnedag op 30 april te blijven vieren. In 2013, toen Willem-Alexander Koning werd, is Koninginnedag omgedoopt tot Koningsdag.

De feestdag werd altijd op 30 april gevierd, de verjaardag van Koningin Juliana, totdat Willem-Alexander koning werd. Sindsdien wordt Koningsdag op 27 april gevierd, zijn verjaardag.
Koningsdag is een dag vol vreugde, trots en tradities. De Koninklijke familie bezoekt een dorp of stad en in het hele land zijn festiviteiten. Met veel liefde organiseren wij die in Oud-Beijerland.