Skip to main content

Dit is Oranjevereniging Prinses Juliana

Oranjevereniging Prinses Juliana bestaat sinds 6 december 1909. Onze vereniging zet zich in om rondom Koningsdag, Nationale Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei in Oud-Beijerland activiteiten te organiseren. We laten onze gemeenschap samenkomen om te vieren, ontmoeten en herdenken. Trots en vreugdevolle momenten staan centraal. Maar ook op andere momenten in het jaar, organiseren we evenementen voor jong en oud.

Dat organiseren doen we met een groep enthousiaste vrijwilligers en in nauwe samenwerking met verenigingen, bedrijven en organisaties, zoveel mogelijk uit Oud-Beijerland. Want alleen kunnen we het niet. We kijken er dan ook naar uit dat onze Oranjefamilie de komende jaren verder groeit.

leden - Oranjevereniging Prinses Juliana

leden

vrijwilligers - Oranjevereniging Prinses Juliana

vrijwilligers

evenementen - Oranjevereniging Prinses Juliana

evenementen

jaar bestaan - Oranjevereniging Prinses Juliana

jaar bestaan

923

10

5

114

leden

vrijwilligers

evenementen

jaar bestaan

923

10

5

114

Al meer dan 100 jaar

Onze vereniging bestond in 2009 alweer 100 jaar! Dit vierden we dan ook groots. Het bijzondere was, dat de gemeente Oud-Beijerland in dit jaar het 450-jarig bestaan vierde. Onze Oranjeverenging was ook bij deze organisatie betrokken.
Koninginnedag moest het hoogtepunt worden. We lieten het défilé van Paleis Soestdijk in Oud-Beijerland herleven. In de ‘paleistuin’ vonden optredens en activiteiten voor kinderen plaats. Helaas werd deze dag wreed verstoord door de trieste gebeurtenissen in Apeldoorn. In nauw overleg met de burgemeester is ervoor gekozen om het défilé door te laten gaan en daarna alle festiviteiten rustig af te bouwen en geen nieuwe optredens te laten starten.

Hier staat een Oranjevereniging voor
Alle Oranjeverenigingen zijn opgericht vanuit hetzelfde doel, namelijk de band tussen het Huis van Oranje en de inwoners van een bepaald dorp of stad te versterken. Oranjeverenigingen doen dit omdat ze geloven dat de monarchie van het Huis van Oranje belangrijk is voor Nederland.

Een Oranjevereniging:

 • zorgt ervoor dat de band tussen het Huis van Oranje en de bevolking blijft bestaan;
 • wil inwoners de kans geven om samen hun steun voor het Vorstenhuis te uiten;
 • wil de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning en andere leden van het Koninklijk Huis, en belangrijke dagen voor het Huis van Oranje extra speciaal maken.

Dit doet een Oranjevereniging door:

 • herdenkingen en feesten te organiseren en begeleiden;
 • informatie te geven;
 • een nieuwsbrief en/of andere documenten te publiceren;
 • bijeenkomsten te organiseren;
 • contact te hebben et Oranjeverenigingen in omliggende plaatsen en gemeenten;
 • lid te zijn van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen in Nederland.

  Oranjeverenigingen in Nederland
  De Oranjeverenigingen bundelen hun krachten samen in de Bond van Oranjeverenigingen. Meer dan 300 verenigingen hebben zich hierbij aangesloten. In de gemeente Hoeksche Waard zijn, naast de Oranjevereniging in Oud-Beijerland, nog 11 andere Oranjeverenigingen: